"Voedselbossen combineren landbouw en natuur. Dit voorbeeldproject is bedoeld om andere agrariërs te inspireren."

Zelf ook?

Geen vrije toegang

Het grootste deel van Voedselbos Schijndel is niet vrij te bezoeken. Een voedselbos is een kwetsbaar systeem, waarbij de natuur ontzien moet worden. Ook omdat hier voedsel geproduceerd wordt is het niet toegestaan voor mensen (en honden!) om vrij rond te lopen over het terrein. 

Vitaminibos

Een deel van het gebied wordt echter ingericht als proefbos, het Vitaminibos, (nabij het Ben Peterspad bij de Smaldonk aan de rand van Schijndel). Het Vitaminibos is op bepaalde tijden toegankelijk voor een rondleiding of een picknick. Ook kan er straks een workshop gevolgd worden om zo kennis te maken met een groot aantal verrassende eetbare soorten.

Meedoen in Schijndel?

Woont u in de buurt en wilt u actief bijdragen aan aanplant en beheer van dit Vitaminibos? Misschien ook om daar de komende jaren proeverijen en voorlichting te organiseren? Kernteam Voedselbos Schijndel is bereikbaar via het contact van stichting Voedselbosbouw Nederland. 

Rondleiding?

Een voedselbos begint logischerwijs als kleine aanplant te midden van ruigtekruiden. Na enkele jaren groei is het eigenlijk pas de moeite waard een bezoek te brengen. We verzoeken u daarom om enig geduld. Als er over een paar jaar meer te zien en te genieten is maken we graag een afspraak…

Agrarisch ondernemer?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden om voedselbosbouw te combineren met uw agrarische bedrijfsvoering? Neem dan contact op met stichting Voedselbosbouw Nederland.

Zelf natuur in Brabant realiseren?

Heeft u plannen om zelf een voedselbos aan te leggen en wilt u weten wat Groen Ontwikkelfonds Brabant eventueel voor u kan betekenen? Neem dancontact op met Groen Ontwikkelfonds Brabant en/of de Werkeenheid Natuurnetwerk Brabant.