"Voedselbossen combineren landbouw en natuur. Dit voorbeeldproject is bedoeld om andere agrariërs te inspireren."

VITAM ondersteunt voedselbos

De Schijndelse cateraar VITAM gaat samenwerken met stichting Voedselbosbouw. VITAM heeft aangegeven de oogst van het voedselbos te willen gebruiken in een aantal van haar restaurants. Ook ondersteunt VITAM met sponsoring van een educatief deel van het voedselbos.
Met een circulaire bedrijfsvoering en cateringconcepten als ‘het Seizoenenkompas’ en ‘de Streekmarkt’, geeft VITAM dagelijks invulling aan haar missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl.
De samenwerking met Voedselbosbouw Nederland versterkt de inspanningen van VITAM om het gangbare aanbod in de restaurants te verrijken met minder alledaagse, plantaardige producten. Zo kan VITAM haar lunchgasten straks verrassen met allerlei bijzondere ingrediënten vol waardevolle voedingsstoffen. Want naast pruimen, appels en walnoten levert het voedselbos ook bijvoorbeeld Japanse gember, szechuanpepers, mispels, kweeperen, schijnaugurken, honingbessen en kiwibessen op. 
VITAM gaat ook de realisatie van een educatief deel van het voedselbos financieel ondersteunen. Dit gedeelte, gelegen langs de Hardekamp en het Ben Peterspad, wordt voor bezoekers opengesteld om kennis op te doen over voedselbossen. Daarnaast zullen vrijwilligers van de stichting ‘VITAM doet goed’ meehelpen met de aanplant van het voedselbos. Deze stichting is opgericht om vitaliteit onder kinderen te bevorderen. Producten uit het voedselbos worden bijvoorbeeld ook gebruikt in educatieve kookworkshops voor basisschoolleerlingen. 

Door duurzaam, vitaal én verantwoord te ondernemen, draagt VITAM bij aan het welzijn van haar gasten, opdrachtgevers en collega’s. In de 15 jaar dat ons bedrijf bestaat, hebben wij een eigen passie voor eten en drinken ontwikkeld. En deze passie werkt aanstekelijk! VITAM is anno 2018 op bijna 200 locaties door heel Nederland actief als bedrijfscateraar.

Naast onze unieke passie voor gezond eten en drinken, is ook ons personeel een belangrijk onderdeel van het succes. Onze medewerkers zijn ondernemend. Met hun kennis en ervaring weten zij als geen ander ziel in het product en onze dienstverlening te leggen en kunnen ze direct inspelen op ieders wensen en behoeften!